Logo SOCSA

Societat Catalana de Salut Ambiental

Aigua saludable AGUA


Coordinadora: Sra. Eva Muñoz Buisán. Politòloga per UAB i Màster en Gestió Fluvial Sostenible i Gestió Integral d'Aigües per UZ. Amb ampli bagatge administratiu i gerencial ha treballat amb moviments en defensa d'una nova cultura de l'aigua, medi ambient i ruralitat.

Secretària: Sra. Tamara Santillana Francés. Geòloga per UB, Postgrau en Hidrogeologia d'UPC. Gairebé 20 anys d'experiència en caracterització i remediació de sòls i aigües contaminades associades, incloent-hi la modelització del risc per a la salut humana.

Components:

  • Sra. Mónica Barco Cepa - Llicenciada i doctorada en Química. Màster experimental en Química. CEO de nutribionatur i consultoria en aigua. De 2007-2016 Centre de Recerca Cardiovascular (CSIC-ICCC) i de 1996-2006 Laboratori d'espectrometria de Masses (Departament de ecotecnologies (IIQAB-CSIC).
  • Sra. Laia Ribas Colominas - Llicenciada en Biologia-Micología. Vicepresidenta de la Societat Catalana de Micología.

Col·laboradors externs:

  • Sra. Marta Santafé Martínez- Licenciada en ciències geològiques, especialitat hidrogeologia, Enginyera Geològica i Geologia Mediambiental. Especialista en gestió de recursos hídrics i planificació hidrològica. Promotora Agenda 2030-ODS 6.

Justificació

L'aigua potable que surt per les aixetes és un privilegi, però està lluny de ser la millor per a la salut a mitjà i llarg termini. Les seves propietats poden variar en funció dels materials i les energies amb les quals hagi entrat en contacte al llarg del seu cicle, incloent-hi els potencials contaminants. Conscients de la importància de disposar d'una aigua de qualitat, creiem necessari identificar els riscos per a la salut humana, abordar l'origen de la contaminació i avançar a reforçar les legislacions actuals possiblement laxes.

Objectius

  • Definir els riscos d'una deficient qualitat de l'aigua per a la salut humana.
  • Assessorar sobre possibles solucions que millorin la qualitat domèstica de l'aigua.
  • Divulgar sobre la importància de l'aigua de qualitat i els seus avantatges per a la salut humana.
  • Conscienciar sobre la necessitat de preservació dels ecosistemes aquàtics proveïdors d'aquesta.
  • Identificar i analitzar els vectors ambientals presents en el cicle integral de l'aigua i la seva incidència en la qualitat de l'aigua.
  • Elaborar una proposta d'indicadors per a la completa parametrització de l'aigua.
  • Impulsar reformes legislatives sobre l'anàlisi de la qualitat de l'aigua.

Fundació Acadèmia - Societat Catalana de Salut Ambiental © 2024 - Avís legal

Crèdits de les imatges