Coordinadora: Anna Espart Herrero, diplomada en Infermeria, Llicenciada en Biotecnologia i Doctora en Biotecnologia. Professora titular de la Universitat de Lleida, on imparteix Fisiopatologia al grau d'Infermeria i al doble grau d'Infermeria-Fisioteràpia. També és coordinadora del Màster en Investigació, Innovació i Transferència en Salut de la mateixa universitat. Ha publicat més de 20 articles en revistes científiques d’impacte i és autora de 14 capítols de llibres. La seva investigació se centra en l’educació per a la salut, la salut maternoinfantil i la seva relació amb el medi ambient, així com en l'impacte del canvi climàtic en la salut de las poblacions vulnerables. Ha realitzat estudis sobre com els disruptors endocrins presents en els cosmètics que utilitzen les embarassades es detecten en el meconi dels nadons. És coautora d’una guia de consells per a llevadores i embarassades per evitar l’exposició a disruptors endocrins durant l’embaràs i els primers anys de vida, publicada per l'Associació Catalana de Llevadores.
Secretària: Dra Padma Solanas Noguera, llicenciada en Medicina i Cirurgia, experta en Medicina Ambiental per l’Acadèmia Europea de Medicina Ambiental. Màster en Teràpia Neural i Odontologia Neurofocal i en Posturologia.
Components:
Justificació
El GdT Maternoinfantil té com a missió destacar l’evidència científica existent sobre com l’ambient influeix directament en la fertilitat de la població, l’embaràs i la infància. A partir de l’experiència professional dels membres del grup i la literatura científica, es tracten temes relacionats amb aquestes etapes vitals i la seva connexió amb l’exposició a contaminants de diferents tipus. L’objectiu és sensibilitzar professionals de la salut, autoritats polítiques i la societat en general sobre la necessitat d’actuar per millorar la salut ambiental, que repercuteix directament en la salut maternoinfantil.
Objectius
Propostes d’activitats